Lavaliera mire

   


    Ce este ?

     Conform DEX-ului, termenul  " lavaliera " se defineste sau poate inseamna : LAVALIERA, lavaliere, s. f. 1. Cravata lata innodata in forma de funda, ale carei capete, scurte, atarna in jos. 

      Conform specialistilor in moda si nunti, asa cum reiese din majoritatea articolelor postate pe site-urile de profil, lavaliera  este o cravata barbateasca sau de dama (de obicei neagra pentru barbati), un fel de papion mare innodat fara dificultate si fara ceremonie in jurul unui guler moale, un fel de  esarfa - cravata ce se combina, de obicei, cu o bijuterie. 

    Citind definitiile de mai sus, practic, lavaliera este o combinatie intre cravata, ascot, papion si esarfa. 

Cum se poarta ?

        Se poarta doar la un costum din trei piese, intotdeauna cu vesta ( conditie obligatorie) si camasa cu guler dublu, pentru un plus de sobrietate. Merge asortata cu o redingota  sau un sacou mai lung. De obicei, culoarea lavalierei  se asorteaza cu culoarea costumului, adica alb, negru, gri, crem si in general combinatii intre nuantele generate de amestecul alb-negru,  dar se poate asorta si cu tema nuntii.

Cand se poarta?

      Lavaliera, spre deosebire de cravata care este utilizata des, in viata de zi cu zi, sau spre deosebire de papion si esarfa care sunt purtate la diferite evenimente mondene, este purtata in special la nunti, de catre mire, datorita lookului aristrocratic pe care il da, fiind practic regele in materie de cravate la nunta. Lavaliera este un accesoriu obligatoriu pentru o tinuta festiva .

Cum arata ?

       Uneori o poza face cat o mie de cuvinte, si cred ca asta spune totul.  Aveti mai jos o galerie de imagini cu lavaliere pentru nunta, lavaliere pentru mire :

 

 

lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mire lavaliera mireAlte articole din aceasta categorie

      Tunsori moderne mire
      Pantofi albi de mire
      Camasi mire
      Costume pentru miri plinuti
      Tunsoare ginere

  Abonare Articole

Email:     
pufos.ro
DyFashion.ro
Cauti sfaturi in dragoste? sau vrei sa sti ce se poarta anul acesta? Afla mai multe pe Starlady.ro