Camasi mire

   


    Camasa este parte integranta a tinutei de nunta, a costumului de mire. Ea poate fi la vedere, atunci cand purtam o cravata lunga, sau poate fi ascunsa, atunci cand purtam o vesta sau un brau.


    Ce culoare trebuie sa aiba camasa mirelui ?


    Culoarea camasii mirelui depinde de costumul de mire ales sau de tematica nuntii. Daca nunta este una clasica, traditionala, putem alege o culoare simpla (alb, crem sau negru).  Daca nunta este una nonconformista, putem alege si alte culori. In general, la nuntile clasice se poarta camasi albe, simple, cu nasturi ascunsi si manseta dubla iar la cele mai nonconformiste se poarta camasi mai sofisticate, in culori pastelate, cu cristale, dantela si nasturi detasabili.


    Ce fel de guler trebuie sa aiba camasa mirelui ?


    Gulerul nu este doar o parte neinsemnata a camasei mirelui.  El ajuta la incadrarea fetei.  Chiar daca culoarea si modelul camasii va atrag foarte mult si doriti s-o cumparati, nu uitati de forma gulerului, care trebuie sa se potriveasca cu forma fetei mirelui. O camasa de mire superba dar cu un guler nepotrivit poate schimba radical  look-ul mirelui, aspectul fetei.


    Daca aveti fata rotunda, ovala sau patratoasa puteti alege un guler drept (straight collar), la un nasture, nu foarte inalt si cu varfurile ascutite, apropiate si  orientate in jos. La un astfel de guler merge o cravata subtire cu un nod  alungit, nu foarte voluminos.


    Daca aveti fata alungita, rombica, puteti alege un guler deschis (spread collar),  la doi-trei  nasturi,  cu deschiderea mai mare decat la gulerul drept, inalt si cu varfurile departate si orientate spre lateral. La un astfel de guler merge o cravata groasa cu un nod mare, voluminos.


    Un guler drept e  recomandat persoanelor cu gatul scurt sau voluminos iar un guler deschis e recomandat mirilor care au un gat subtire sau lung.


    Gulerul drept si gulerul deschis reprezinta stilul clasic, traditional, tare din cusatura sau intarit cu balene. Daca sunteti un mire mai nonconformist, si nu doriti sa purtati cravata sau papion,  puteti alege o camasa cu guler tunica (band collar sau mandarin).


     Daca doriti sa purtati cravata la nunta, e recomandat sa alegeti o camasa cu guler drept sau deschis. Daca doriti insa sa purtati papion la nunta, cea mai buna alegere este o camasa de mire cu guler pentru papion (wing collar sau papillon). Camasa cu guler pentru papion reprezinta etalonul elegantei in materie de camasi mire, insotind cu succes smokingul sau fracul.


    Evitati pe cat posibil sa purtati la nunta o camasa de mire cu guler cu nasturi (button down collar), care este mai potrivita pentru o tinuta de zi de zi (casual) decat pentru un eveniment asa de formal si elegant.


     Butoni sau nasturi la camasa mirelui?


      Daca nunta este una clasica, traditionala, informala,  puteti opta pentru o camasa de mire clasica cu nasturi, o camasa cu manseta  simpla cu nasturi. Daca nunta este una mai formala, mai sofisticata, puteti opta pentru o camasa de mire cu manseta pentru butoni, o camasa cu manseta frantuzeasca.  Manseta reprezinta extremitatea de jos a manecii. Manseta frantuzeasca e un tip special de manseta care se indoaie inainte de a se incheia .  In mod normal, maneca unei mansete frantuzesti este foarte lunga, ajunge pana la degete. Deoarece ea se indoaie, mai este numita si manseta dubla. Totusi, avand in vedere faptul ca nunta reprezinta un eveniment important  si foarte special, daca tot nu ati mai purtat pana acum butoni, acum ar fi cazul sa o faceti. Butonii sunt purtati la camasi speciale cu manseta pentru butoni. Maneca acestor camasi este o maneca dubla care se indoieste inapoi si apoi este fixata de buton. Spre deosebire de camasa clasica, camasile pentru butoni nu au nasturi la maneca. Aceasta camasa este considerata mai eleganta, in special datorita butonilor care compun tinuta.


     Din ce material trebuie sa fie camasa mirelui ?


      O camasa de mire din bumbac,  polyester sau polyester - bumbac merge foarte bine la o nunta clasica, traditionala. Camasile de mire din microfibre ( polyester – bumbac) nu se sifoneaza usor, sunt usoare, rezista in timp si pot fi folosite in multe situatii solicitante.


    O camasa de mire din panza de in sau matase, combinata cu un costum elegant sau cu un smoching, merge foarte bine la o nunta formala.


      Camasa mirelui poate fi simpla sau cu dungi, verticale (pentru o nunta clasica) sau orizontale (pentru o nunta formala).


Va prezentam mai jos o galerie de imagini cu camasi mire :


camasi mirecamasi mire


Camasi mire cu guler pentru papion


camasi mirecamasi mire


camasi mire cu guler drept


camasi mirecamasi mire


Camasi mire cu guler deschis


camasi mirecamasi mire


Camasi mire cu guler tunica


camasi mire


Camasa mire colorata, cu papion


camasi mire


Camasa mire eleganta


camasi mire


Camasa mire alba, cu dungi si papion


camasi mirecamasi mire


Camasi albe mire


camasi mirecamasi mire


Camasa mire cu cravata ( stanga) si cu guler frantuzesc (dreapta)


camasi mire


Camasa mire cu butoni


camasi mire


Camasa mire


camasi mire


Camasa mire cu dungi verticale
Alte articole din aceasta categorie

      Pantofi albi de mire
      Costum ginere
      Costume de mire 2017 Black Tux
      Costum alb mire
      Lavaliera mire

  Abonare Articole

Email:     
pufos.ro
DyFashion.ro
Cauti sfaturi in dragoste? sau vrei sa sti ce se poarta anul acesta? Afla mai multe pe Starlady.ro